CopenHill vil sætte ski på skoleskemaet

De sidste mange måneder har vi i skole-teamet på CopenHill, arbejdet hårdt for at få sat skiløb, ernæring og sundhed på skoleskemaet.

En del af vores vision er at gøre skiløb til ”det nye sort” indenfor fritidsaktiviteter og sport. Alle skal have mulighed for at prøve kræfter med skiløb, uden at skulle bruge alt for lang tid og alt for mange penge på det.

Ligesom man har skiløb på skoleskemaet i fx de franske og italienske alpebyer, så er vores ønske og mål også at få skiløb sat på skoleskemaet i Danmark. Men hvordan gør vi lige det?

Vi har i mange måneder arbejdet på at få sammensat nogle forløb som giver mening for vores skolebørn.

Det er meget oppe i tiden at snakke om bæredygtighed, kost og motion. Derfor har vi udarbejdet en masse spændende aktiviteter som gør vores læring sjov og anderledes. Vi tager fx eleverne med på en rejse gennem madpyramiden, hvor vi samtidig bruger bakken, så eleverne derved også får rørt sig.

Det er bevist, at mange lærer bedst igennem leg, og især mens vi får rørt os, og hvis vi har hands-on experience. Med andre ord, at være en del af oplevelsen, og ikke kun en passiv observatør.

Derudover så er en del af vores mission at få børn op af sofaen og få rørt sig noget mere. Vi vil gerne gøre ski-miljøet til noget fast herhjemme, i stedet for at det bliver en årlig ting, man gør i vinterferien.

Hvem er vi?

Skole-teamet består af Marie Tvarnø og Gabriella Chackiewicz. Vi har begge en stor passion for skiløb og er desuden begge uddannede skiinstruktører. Derudover er Marie i gang med en Ernæring og Sundhed uddannelsen, og Gabriella er i gang med Serviceøkonom-uddannelsen.

Fælles for os begge er, at vi ønsker at gøre børn mere bevidste omkring deres sundhed! Blive bevidste om hvad både kost og motion kan gøre ved sundheden, og hvad fællesskabet også er med til at gøre for vores mentale sundhed.

Vi ønsker at skabe noget, der er sjovt, samtidig med at børnene lærer en masse. Vi er begge vant til at have med børn at gøre, så vi ved, hvor vigtigt det er, at børn er motiverede og engagerede, hvis de skal lære noget. Så derfor prøver vi også at tilgå emnet i børnehøjde….det er ikke svært, hvis man ser hvor høje (læs: lave) vi er. 🙂

Det bliver spændende at starte op, når først byggeriet står færdigt. Vi glæder os i hvert fald til, at de første hold spændte og forventningsfulde elever besøger os.