CopenHill fortæller om planerne for skiparken

På CopenHill kommer 9.000 m2 alpinområde på taget af Amager Ressource Center svarende til mere end 11 håndboldbaner. Her vil det være muligt at stå på ski, snowboard, snowblades mv. året rundt, med undtagelse at få dage hvor vinden vil være for kraftig, eller vejret for dårligt.

CopenHill er 85 meter højt og har pister varierende fra 45% hældning på den sorte/røde pist på toppen til den grønne piste i slutningen med 14% hældning.

Skibakken bliver inddelt i to zoner, målrettet forskellige brugertyper. I den ene zone er der tale om en udformning og et design, der bliver tilpasset begyndernes behov, og i den anden zone vil der være to skipister og forløb, der henvender sig til de mere øvede skiløbere.

pister

Zone 1 – begyndere (grøn)

Den nederste del af skibakken bliver begynderpiste. Med en hældning mellem 14 og 18 % og et særligt begyndervenligt transportbånd (magic carpet) som skilift, er denne del af skibakken for begynderne, der aldrig eller sjældent har stået på ski. Den øverste del af begynderpisten er henvendt til de lidt mere øvede. Hældningen vil her være omkring 18 %. Her vil et transportbånd igen sørge for en enkelt og sikker transport opad. Hældningen for disse to pister svarer til det, vi kender som en grøn pist.

Zone 2 – øvede skiløbere (blå og rød/sort)

Efter begynderområdet i svinget op til hovedtaget kommer en pist for de mere øvede skiløbere med et tilhørende freestyle-område med ”kickers” og ”rails”. Hældningen her vil være ca. 25 %, hvilket svarer til en blå løjpe. Denne del af skibakken er ca. 60 meter lang. Her fører endnu et magic carpet transportbånd skiløberen opad mod bygningens hovedtag og den røde/sorte pist.

Den røde/sorte pist får en hældning på 25-45% alt efter, hvor på pisten, man befinder sig. En moderne tallerkenlift sørger for at transportere skiløberen sikkert og hurtigt op til skibakkens øverste punkt. Det er også her, CopenHill’s restaurant/cafe kommer til at ligge, hvorfra man på den store tagterrasse vil have et magnifikt udsyn udover vandet og København.

Står man ikke på ski, og vil op at nyde udsigten eller restauranten, kan CopenHill’s offentlige elevator eller trapper benyttes helt gratis indenfor den normale åbningstid.

Ved events og konkurrencer vil en særlig rampe kunne forlænge skibakkens længde med ca. 25 meter og give ekstra startfart.

Foran bygningen bliver der etableret en skilegeplads, hvor freestyle-entusiaster kan træne og begyndere kan afprøve kræfter med skileg.